Telefoon020 - 8890321
aangesloten bijSGR

Casale 1821

Ragusa - Sicilië

Casale 1821 is een bed & breakfast en bevindt zich op 6 km van het centrum van Ragusa, één van de drie belangrijkste baroksteden van Sicilië. Ragusa behoort tot de Val di Noto en staat samen met zeven andere baroksteden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De voormalige boerderij dateert uit de 18e eeuw en is zorgvuldig gerestaureerd tot een stijlvolle bed & breakfast, die in 2015 geopend is. De zes ruime kamers zijn smaakvol ingericht met originele lichtgekleurde stenen muren en met aandacht voor details. De kamers zijn voorzien van wifi, TV, airconditioning en een badkamer met föhn, douche en toilet.

In de gezellige ontbijtruimte staat ’s ochtends een buffet klaar met een ruime keuze. In de tuin met kleurrijke bloemen en planten is een mooi zwembad met ligstoelen. Het overdekte terras met lounge zitjes is een heerlijke plek om in de schaduw te zitten of om ’s avonds onder genot van een drankje te genieten van de romantisch verlichte tuin en zwembad.

Casale 1821 ligt binnen een omheining van een stenen muur, gemaakt van de lokale steensoort die typerend is voor deze omgeving. Aan de andere kant van de muur loopt de provinciale weg die naar Ragusa leidt. De stad is verdeeld in twee hooggelegen delen die gescheiden worden door een diepe vallei. De stad werd tijdens de aardbeving van 1693 bijna geheel verwoest en daarna in barokke stijl herbouwd. Ragusa Ibla is het historische deel met sfeervolle straatjes en de indrukwekkende kathedraal.

In de omgeving van Casale 1821 liggen Modica en Scicli, ook mooie barokke steden die tot de Val di Noto behoren. Modica is behalve barok ook bekend als stad van de chocolade, die nog steeds gemaakt wordt volgens een eeuwenoud recept. Scicli is een fascinerend stadje met veel barokke details waarbij vooral Palazzo Beneventano opvalt door de prachtige versieringen.

Faciliteiten

Zwembad
Zwembad
Wi-Fi
Wi-Fi
Televisie
Televisie
Föhn
Föhn
Kluisje
Kluisje
Airconditioning
Airconditioning
Verwarming
Verwarming
Parkeer-gelegenheid
Parkeer-gelegenheid
Dorp 6 km
Dorp 6 km

Verblijf

De zes ruime kamers zijn smaakvol ingericht met originele lichtgekleurde stenen muren en met aandacht voor details. De kamers zijn voorzien van wifi, TV, airconditioning en een badkamer met föhn, douche en toilet.

Prijzen & reserveren

Kaart & Omgeving

Informatie over de omgeving

ragusa sicilie.jpg
modica sicilie.jpg
scicli.jpg
palazzolo acreide sicilie.jpg

Beoordelingen

Er zijn voor deze accommodatie nog geen beoordelingen beschikbaar.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?