Telefoon020 - 8890321
aangesloten bijSGR

14-daagse autorondreis “Salzburgerland, Karinthië en Steiermark”

Deze autorondreis Oostenrijk begint in Salzburgerland en gaat via Karinthië naar Steiermark. U verblijft in vijf verschillende en kleinschalige accommodaties met een gemoedelijke sfeer.

Tijdens deze gevarieerde rondreis kunt u genieten van het échte Oostenrijk: het prachtige landschap, de ongerepte natuur, de sfeervolle dorpjes, de regionale keuken, de beste wijnen en de hartelijke mensen. De route is vol afwisseling waarbij u verschillende gebieden in Oostenrijk leert kennen. Salzburgerland is een combinatie van natuur, cultuur en avontuur. Karinthië is de meest zonnige en waterrijke provincie. Steiermark wordt ook het groene hart van Oostenrijk genoemd vanwege de bossen en is bekend om pompoen, appels en wijn.

Met deze 14-daagse rondreis door Salzburgerland, Karinthië en Steiermark ontdekt u hoe mooi en veelzijdig Oostenrijk is.

De hoogtepunten van deze reis:

* Radstadt, een historische vestingstad
* de Presseggersee, één van de warmste meren
* “Südsteirische Weinstrasse”, de oudste wijnroute in Steiermark
* “Steirische Apfelstrasse’, de appelstraat
* Dachstein, de hoogste gletsjer in Steiermark

Programma

dag 1 t/m 3
dag 3 t/m 6
dag 6 t/m 9
dag 9 t/m 11
dag 11 t/m 14
wandelen radstadt.jpg

Dag 1 t/m 3 Radstadt – ca. 995 km vanaf Utrecht

Op 70 kilometer ten zuiden van Salzburg ligt de historische vestingstad Radstadt. De veelzijdige stad wordt omringd door de hoge bergen van de Rädstadter Tauern en het Dachsteinmassief. Het middeleeuwse centrum van Radstadt is omgeven door goed bewaard gebleven 13-eeuwse stadsmuren. Door de centrale ligging in de Salzburger Sportwelt is het een ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van cultuur, historie, sport en recreatie.

Op 4 kilometer van het centrum van Radstadt ligt Gästehaus Elisabeth waar u 2 nachten verblijft. Het is een gemoedelijke bed & breakfast met een mooie ligging op 1143 meter.
Na een heerlijk ontbijt kunt u Radstadt en de mooie omgeving verkennen. Radstadt ligt aan de voet van de Rossbrand, een 1768 meter hoge berg, en is een populaire bestemming om te wandelen. Radstadt wordt ook wel fietsstad genoemd met diverse gemarkeerde fietsroutes door de prachtige natuur rond het vestingstadje.

Reisinformatie

verblijf.png

Verblijf

13 overnachtingen op basis van logies & ontbijt.
Deze reis is exclusief de lokale belastingen en een annulerings- en/of reisverzekering.

Verblijf

gastehaus elisabeth.jpg
dag 1 t/m 3

Gästehaus Elisabeth – Radstadt – Salzburgerland

Lees meer

pernull.jpg
dag 3 t/m 6

Gästehaus Pernull – Hermagor – Karinthië

Lees meer

weingut-dreisiebner-wijngaarden-steiermark.jpg
dag 6 t/m 9

Weingut Dreisiebner – Sulztal an der Weinstrasse – Steiermark

Lees meer

pension_schmidhofer.jpg
dag 9 t/m 11

Kleinhofers Himbeernest – Anger – Steiermark

Lees meer

simonbauer-ramsau-am-dachstein-steiermark.jpg
dag 11 t/m 14

Der Simonbauer –Ramsau am Dachstein – Steiermark

Lees meer

Foto's

Prijzen & Reserveren

Beoordelingen

8
Zeer tevreden over de uitgebreide informatie over de verschillende accommodaties, hun voorzieningen en de activiteiten en bijzonderheden in de omgeving....
J Ploeg
9
Prachtige B&B's op mooie locaties.
J van der Kaaij
9
Een mooie reis door diverse streken in Oostenrijk. Met name het voor ons onbekende Steiermark heeft ons zeer psitiief verrast. Alle locaties waren fraai en rustig gelegen. We werden overal vriendelijk welkom geheten (vaak met een drankje) en voorzien van veel nuttige info van de omgeving. In de reis inbegrepen waren 2 zomerkaarten (Korinthië en Tirol) waarmee we van veel faciliteiten gratis of met flinke korting gebruik konden maken. Dit alles en ook de snelle en plezierige communicatie met Sunna Travel vooraf heeft ervoor gezorgd dat we met een zeer positief gevoel terug kunnen kijken op een fijne vakantie in Oostenrijk....
R Kroese
9
wij hebben een aangepaste rondreis gemaakt ivm bezetting hotels, sunna travel heel goed opgelost.Wij vonden de weinstrasse persoonlijk minder, weinig te bezichtigen in de omgeving , weinig restaurants in de buurt(of ze zaten dicht) maar dit is persoonlijk...
Anoniem
9
Mooi land, afwisselende rondreis
Anoniem
9
Het was gewoon weer heel fijn om in Oostenrijk te zijn. De accommodaties waren verschillend maar hadden allemaal hun eigen charme. De locaties waren goed gekozen en er waren voldoende tips om leuke uitstapjes te maken. Ik moet er wel bij vermelden dat we het weer ook mee hadden. ...
GH Wolf

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?