Telefoon020 - 8890321
aangesloten bij

8-daagse reis “mountainbiken in de Kitzbüheler Alpen”

Een fietsvakantie in de regio Nationaal Park Hohe Tauern, tussen 20 mei en 14 oktober 2023.

Hotel Kirchner ligt op 2,5 kilometer van Bramberg am Wildkogel, een dorpje aan de voet van de Wildkogel (2224 m) in Salzburgerland. Door de hoge kwaliteit van de faciliteiten en service voor mountainbikers is Hotel Kirchner lid van de ‘Mountain Bikes Hotels’.

De regio rond Hotel Kirchner in Bramberg is erg populair onder de fietsers, van de recreatieve fietser tot de sportieve racefietser. Uniek zijn de grandioze uitzichten en de totaal verschillende bergketens. De routes in de Kitzbüheler Alpen en het Nationaal Park Hohe Tauern inspireren mountainbikers van alle niveaus, soms veeleisend, soms gemakkelijk, maar de tocht is altijd de moeite waard. Bramberg is ook de ideale uitvalsbasis voor racefietstochten over bijvoorbeeld de Gerlospass en de Grossglockner Hochalpenstrasse.
Van de familievriendelijke fietspaden en de indrukwekkende routes in de valleien tot de fascinerende routes in de bergen, iedereen kan hier zijn droom fietstocht vinden!

De hoogtepunten in de regio Nationaal Park Hohe Tauern:

* diverse mountainbike & e-bike routes
* mooie fietspaden voor families en recreatieve fietsers
* mountainbiketochten bij de Wildkogel, Resterhöhe en in Mühlbachtal
* zeer goed ontwikkeld en relatief makkelijk te rijden routes in de Kitzbüheler Alpen

Programma

Dag 1 t/m 8
Inbegrepen
hotel-kirchner-bramberg-fietsen-familie.jpg

Dag 1 t/m 8 Bramberg am Wildkogel

Hotel Kirchner wordt gerund door Christian en Anne Marie, twee gepassioneerde fietsers. Zij kennen alle routes in de Wildkogel Arena en zij geven hun gasten graag individuele fietstips. Het hotel beschikt over een afsluitbare fietsenstalling, een wasruimte, een droogruimte voor kleding en schoenen en een fietswerkplaats. Tegen vergoeding zijn toerfietsen, mountainbikes en e-bikes te huur.

Na een fietstocht door het prachtige landschap in Salzburgerland, kunt u bij het hotel heerlijk uitrusten. In de tuin zijn ligstoelen, een zwemmeer, een buitenwhirlpool en er zijn verschillende sauna’s. Het ‘Baumhaus’ is een bijzondere plek om weg te dromen in zwevende bedden met een prachtig uitzicht. Laat u zich in het restaurant verrassen door de culinaire Oostenrijkse specialiteiten.

Naast fietsen is er meer te ontdekken in dit gebied en de Nationalpark Sommercard biedt u volop voordeel. Bijvoorbeeld een dagkaart voor de Grossglockner Hochalpenstrasse en toegang tot de Krimmler watervallen, de hoogste watervallen van Europa.

Reisinformatie

verblijf.png

Verblijf

7 overnachtingen op basis van halfpension.
Deze reis is exclusief de lokale belastingen en een annulerings- en/of reisverzekering.

Verblijf

hotel-kirchner-bramberg-am-wildkogel.jpg
Dag 1 t/m 8

Hotel Kirchner – Bramberg am Wildkogel – Salzburgerland

Lees meer

Foto's

Prijzen & Reserveren

Beoordelingen

9
Het is verstandig om aan te geven dat mountainbiken in de bergen niet zo gemakkelijk is als het lijkt met een e-bike. Op het moment dat je op een grindweg uitkomt (en dat is heel snel op de berg) is het bergafwaarts bijna niet te doen zonder veel ervaring. Je kan dit voorkomen door een rit te kiezen met grotendeels asfalt. Gelukkig is de melding (% asfalt / % grind) bij veel tochten vooraf in te zien. Wij kwamen er pas later achter hoe belangrijk dit was.

Het familiehotel Kirchner is fantastisch, evenals de locatie en de vele mogelijkheden tot een actieve vakantie.
...
H Maeijer
Meer reviews

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?