Telefoon020 - 8890321
aangesloten bijSGR

11-daagse autorondreis “hoogtepunten in Toscane”

De rondreis Toscane begint in Volterra en de route gaat via Siena en het Chianti gebied naar Lucca. Een reis vol bezienswaardigheden die tot de hoogtepunten van Toscane behoren.

Toscane is de bekendste regio in Italië en staat bekend om het glooiende landschap, de cipressen, de wijngaarden, de olijfbomen, de bijzondere architectuur, de middeleeuwse dorpen en talrijke bezienswaardigheden in verschillende kunst- en cultuursteden.
De Toscaanse keuken met gebruik van veel verse producten, goede olijfolie en de keuze uit diverse kwaliteitswijnen maken het Toscane gevoel compleet.

In 11 dagen en vanuit vier verschillende accommodaties, waarbij twee hotels in het centrum van een beroemde stad liggen, kunt u veel zien, beleven en proeven van het échte Toscane.

De hoogtepunten van deze reis zijn:

* Volterra
* Siena
* Val d'Orcia
* Chianti gebied
* Florence
* Lucca

Deze reis is mogelijk met eigen vervoer of als fly-drive.

Programma

Dag 1 t/m 3
Dag 3 t/m 6
Dag 6 t/m 9
Dag 9 t/m 11
volterra.jpg

Dag 1 t/m 3 Volterra

De rondreis Toscane begint met een van de belangrijkste kunststeden die deze regio rijk is. Volterra is een prachtig stadje dat in de 8e eeuw voor Chr. gesticht is. Uit deze periode zijn nog steeds overblijfselen te vinden. In het museum Etrusco Guarnacci wordt de geschiedenis van Volterra verteld en het is één van de belangrijkste musea voor Etruskische kunst in Italië.
Uit de Romeinse tijd zijn resten te zien van het amfitheater, net buiten de stadsmuur.

U verblijft 2 nachten in Hotel La Locanda in het centrum van Volterra. Vanuit het hotel loopt u direct in de oude smalle straatjes waar u zich in middeleeuwse sferen waant. Op het centrale plein Piazza dei Priori staat het oudste stadshuis van Toscane, Palazzo dei Priori. In de winkeltjes zijn veel producten van albast te koop, het bewerken van deze zachte steensoort is een eeuwenoude ambacht in Volterra.

Reisinformatie

optioneel
retourvlucht.png

Vlucht

Retourvlucht Amsterdam – Pisa met Transavia.
optioneel
autohuur.png

Autohuur

All-inclusive Autohuur - Sunny Cars.
verblijf.png

Verblijf

10 overnachtingen op basis van logies & ontbijt.
Deze reis is exclusief de lokale belastingen en een annulerings- en/of reisverzekering.
Vlucht en autohuur zijn extra bij te boeken; de aangegeven tarieven zijn een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Vraag een offerte op maat aan indien u met kinderen reist en/of de reis wilt aanpassen.

Verblijf

volterra piazza dei priori.jpg
Dag 1 t/m 3

Hotel La Locanda – Volterra – Toscane

Lees meer

podere alberese.jpg
Dag 3 t/m 6

Agriturismo Podere Alberese – Asciano – Toscane

Lees meer

toscane cipressen.jpg
Dag 6 t/m 9

Podere San Giusto – Figline Valdarno – Toscane

Lees meer

lucca
dag 9 t/m 11

Piccolo Hotel Puccini – Lucca – Toscane

Lees meer

Foto's

Prijzen & Reserveren

Beoordelingen

8
We hebben erg genoten van deze reis. Goede afwisseling van natuur en cultuur, ook de ligging van de hotels. We hadden een Tomtom kunnen lenen en dat was wel erg fijn. Anders moet je denk ik toch wel erg zoeken naar hotels en parkeerplaatsen bij de diverse steden. ...
TA Lamain
8
uitstekende manier om toscane te ontdekken, afwisselend tussen stad en platteland. goede info over toscane (steden) via korte uitleg per mail.
omdat je in 4 verschillende steden overblijft heb je steeds een nieuwe uitvalbasis om die omgeving prima te bezoeken/verkennen.
...
JJT Buurman

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?